În presă: Noi obligații legale pentru societăți, asociații și fundații, în lupta împotriva spălării banilor

Ce trebuie să faceți? Societățile, asociațiile și fundațiile trebuie să depună o declarație la Registrul Comerțului prin care se identifică ultimul beneficiar real.

Cine este acesta? Persoana sau persoanele fizice care dețin ori controlează societatea într-o proporție de cel puțin 25% plus o acțiune.

În plus, de acum înainte societățile nu mai pot emite acțiuni la purtător. Mai mult, societatea este obligată să convertească acțiunile la purtător existente în acțiuni nominative, să identifice acționarii companiei ( persoane fizice sau juridice) pe titluri în Registrul Acționarilor și să prezinte Actele Constitutive actualizate la Registrul Comerțului. Asta înseamnă că titularii acțiunilor la purtător trebuie să le depună la sediul societății în termen de 18 luni de la intrarea în vigoare a legii. În caz contrar, acțiunilor la purtător se anulează și capitalului social al societății se reduce in mod corespunzător. Pentru societăți, nerespectarea acestor obligații atrage sancțiunea dizolvării.

Mai multe în articolul scris de colega noastră Ana Petrescu pe hotnews.ro.

Tags

What do you think?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Articles

ZF – Investiţi în România! Radu Nemeş, ONV LAW: Există o vibraţie a antreprenorilor şi o efervescenţă pe piaţa tranzacţiilor mai mici care mă bucură mai degrabă decât marile investiţii, care ţin de geostrategie

Mediul antreprenorial românesc prezintă o anumită vibraţie şi generează efervescenţă pe piaţa tranzacţiilor, mai ales în contextul fondurilor de investiţii pe care le pregătesc antreprenorii români în aceast perioadă, a explicat Radu Nemeş, managing partner ONV Law, în emisiunea ZF Investiţi în România!, realizată în parteneriat cu CEC Bank.

Read