In presa: 2019 – un an tumultuos din punctul de vedere al legislatiei in constructii

O serie de modificari legislative si-au pus amprenta asupra activitatii companiilor din sectorul de constructii in 2019.

Realitatea economica cotidiana impune, pe de o parte simplificarea unor proceduri in vederea accelerarii implementarii de proiecte si, pe de alta parte, necesitatea armonizarii legislatiei romanesti la directivele europene.

Pe langa modificarea si completarea OUG 114/2018 prin OUG 43/2019, care are ca scop principal mentinerea rezultatelor bune inregistrate in sectorul de constructii, alte modificari legislative cu impact asupra acestui domeniu au vizat simplificarea procedurii de autorizare a constructiilor, diverse reglementari tehnice, dar si in ceea ce priveste mediul.

Alexandra Radu, Senior Associate si Lorena Ciobanu, Managing Associate fac o retrospectiva a principalelor modificari legislative din 2019, cu impact asupra activitatii din domeniul constructiilor.

“Una dintre cele mai importante ordonante adoptate in 2019 pentru sectorul de constructii este OUG nr. 43/2019, care modifica si completeaza unor acte normative care privesc stabilirea unor masuri in domeniul investitiilor. Aceasta modifica OUG nr. 114/2018 in scopul asigurarii mentinerii rezultatelor inregistrate in domeniul constructiilor, descrise la momentul adoptarii OUG 43/2019 ca fiind favorabile. Astfel, au fost inclusiv extinse domeniile pentru care angajatorii care desfasoara activitati in sectorul constructiilor beneficiaza de facilitati fiscale, dar si perioada de acordare a acestora, pana in 2028. De asemenea, s-au detaliat si clarificat regulile referitoare la conditia cifrei de afaceri realizata din activitatile care intra in sfera celor se bucura de masurile instituite prin OUG 114/2018”, a precizat Lorena Ciobanu.

Mai multe puteti citi in articolul colegelor noastre pe Agenda Constructiilor.

 

Lorena Ciobanu, Managing Associate, are o experienta profesionala de peste 6 ani in domenii precum drept societar, comercial, fuziuni & achizitii, drept fiscal si dreptul muncii.

Lorena asista atat clienti romani cat si internationali mai ales in proiecte de achizitii si restructurari si in chestiuni de drept societar ce decurg din dezvoltarea afacerilor si din litigii comerciale. In plus, Lorena acorda asistenta juridica companiilor private si publice cu privire la aspectele legale de zi cu zi si in proiecte de materie fiscala. De asemenea, asista in mod frecvent clienti privind proiecte de dreptul muncii, atat in legatura cu aspecte de dreptul individual al angajatilor, cat si colectiv.

Alexandra Radu, Senior Associate, acorda asistenta juridica si reprezintare in instanta in domenii precum achizitii publice, concesiuni, PPP, drept administrativ si dreptul constructiilor.

Alexandra asista clientii la intocmirea documentatiilor de atribuire a contractelor de achizitie publica sau delegare de gestiune prin concesiune, precum si in cadrul procedurilor de atribuire a contractelor de achizitie publica sau concesiune. Alexandra acorda consultanta juridica si cu privire la întocmirea studiilor de fundamentare în vederea concesionării/realizării unui PPP pentru efectuarea unor investiții de interes judetean.

What do you think?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Articles

ZF – Investiţi în România! Radu Nemeş, ONV LAW: Există o vibraţie a antreprenorilor şi o efervescenţă pe piaţa tranzacţiilor mai mici care mă bucură mai degrabă decât marile investiţii, care ţin de geostrategie

Mediul antreprenorial românesc prezintă o anumită vibraţie şi generează efervescenţă pe piaţa tranzacţiilor, mai ales în contextul fondurilor de investiţii pe care le pregătesc antreprenorii români în aceast perioadă, a explicat Radu Nemeş, managing partner ONV Law, în emisiunea ZF Investiţi în România!, realizată în parteneriat cu CEC Bank.

Read